Het water op

dinsdag 28 mrt 2017

In de waterrijke regio Zuid-Holland Zuid gaat het vaarseizoen weer beginnen voor de vele rondvaartboten. Ga je graag het water op dan heb je veel keuze:

Dordrecht
Fluisterzacht varen onder druppende bruggen, langs doorkijkjes en kolossale pakhuizen. Rondvaartboot De Dordtevaar is een electrisch aangedreven open boot en speciaal ontworpen voor de Dordtse waterwandelgangen. Vanaf 1 april dagelijks elk uur van 14.00 t/m 17.00 uur. 
Meer informatie>

De Biesbosch
Rondvaartboot De Halve Maen vaart vanaf het Biesboschcentrum Dordrecht, electrisch aangedreven en met zitplaatsen in de salon en buiten aan dek. In april staan er Panoramatochten door de Biesbosch en tochten naar de Dordtse Havenfronten op het programma.
Meer informatie> 

Linge
Glasstad Leerdam is de vaste vertrekplaats voor rondvaarten over de Linge met Rederij Leerdam. In april staan er diverse buffet cruises, korte en lange rondvaarten en bloesemtochten op het programma.
Meer informatie >

Rondvaartboot Friso Kinderdijk // imag0926.jpg (170 K)Werelderfgoed Kinderdijk
De fluisterboot Canal Hopper Prins Friso heeft vier op- en afstappunten bij het Werelderfgoed Kinderdijk en vaart een rondje van een uur of neem de Canal Cruiser voor een rondje van een half uur. Beide boten varen weer vanaf april.
Meer informatie >

De Vinkenwaard vaart vanuit Alblasserdam naar de molens van Kinderdijk, de kapitein vertelt onderweg de mooiste verhalen. Meer informatie >

De Glasshopper Kinderdijk vaart vanuit Oud-Alblas naar de molens van Kinderdijk en maakt pannenkoekentochten. Kijk voor het programma op de website.
Meer informatie>

Groep(je)
Kom je met een groep(je) en wil je een boot afhuren. Kijk dan voor alle mogelijkheden op www.vvvzhz.nl 

  • print

VVV Idee

Glasblazen

In het stadje aan de Linge staat de glasfabriek Royal Leerdam, die veel gebruiksglas produceert maar ook een ambachtelijke afdeling heeft waar glasblazers met de mond unieke stukken blazen.

Lees meer

Puur glas genieten

Leuk VVV dagarrangement voor een dagje Leerdam met koffie, lunch en bezoek aan de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum.

Lees meer

Content VVV Idee