Oranjevaasje Willem-Alexander 50

donderdag 9 mrt 2017

Als eerbetoon aan de 50e verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander presenteert Royal Leerdam Crystal het Oranjevaasje Willem-Alexander 50. Op 27 april 2017 komt dit bijzondere vaasje officieel uit. Wees er op tijd bij en bestel nu jouw Oranjevaasje!

Een traditie van Royal Leerdam Crystal sinds 1927
De Oranjevaasjes zijn zeer geliefde verzamelobjecten. Al sinds 1927 brengt Royal Leerdam Crystal geheel volgens traditie de beroemde Oranjevaasjes uit bij belangrijke gebeurtenissen binnen de Koninklijke Familie, maar ook bij bijzondere momenten die in het teken staan van het Koninkrijk der Nederlanden. Toonaangevende Nederlandse kunstenaars en ontwerpers hebben hun naam al verbonden aan de traditie van de Oranjevaasjes. De meesterglasblazers maken de Oranjevaasjes op ambachtelijke wijze van Cristal Supérieur, het meest zuivere kristal van Europa.

Kiki van Eijk tekent voor het ontwerp
Het nieuwste Oranjevaasje is een ontwerp van Kiki van Eijk (1978). Ze studeerde af aan de Design Academy in Eindhoven. Haar collecties vinden wereldwijd hun weg naar beroemde galeries, musea en beurzen. Haar werk heeft een zeer persoonlijk en emotioneel karakter. Kiki van Eijk: ‘Ik voel me vereerd dat Royal Leerdam Crystal mij heeft gevraagd om dit bijzondere gelegenheidsvaasje te ontwerpen. Vooral omdat ik nu deel uitmaak van een traditie waar al veel beroemde ontwerpers aan hebben bijgedragen!’

Een Koning in de bloei van zijn leven
De inspiratie voor het Oranjevaasje Willem-Alexander 50 haalde Kiki van Eijk uit de natuur. De vorm van het vaasje is afgeleid van een tulpvorm. Zoals deze bloem meerdere stadia doormaakt om tot volledige bloei te komen, heeft ook onze Koning zich lang voorbereid op het koningschap. Sinds de inhuldiging van Koning Willem-Alexander in 2013 laat hij zien klaar te zijn om deze verantwoordelijke taak op zich te nemen en, net als een tulp, in deze rol tot volledige bloei te komen.

Oranjevaasje Willem-Alexander 50 wordt uitgebracht in een gelimiteerde oplage van slechts 1000 exemplaren. Elk vaasje wordt met de hand gesigneerd en bij aankoop ontvang je een certificaat van authenticiteit.

De maand april kleurt oranje!
In de maand april organiseren wij van maandag t/m vrijdag om 13.00 uur “De Oranjerondleiding”! Ontdek de historie van de bekende Leerdamse Oranjevaasjes en het Koningshuis. Onze gids neemt je mee terug in de tijd tijdens een rondleiding door de oude Koninklijke Kristalfabriek. Beleef het ambacht van dichtbij tijdens een live demonstratie meesterglasblazen en slijpen. Wanneer je een vaasje bestelt, dan mag je gratis deelnemen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer snel! Deelname rondleiding na telefonische reservering.

Feestelijke uitgifte, 26 april 18.00 - 21.00 uur
Woensdag 26 april om 18.00 uur, voorafgaand aan Koningsdag, starten we met de feestelijke uitgifte van het Oranjevaasje in De Kristalwinkel. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan de heer Bruinsma, burgemeester van Leerdam. Daarna volgt de uitreiking van de bestelde vaasjes en, afhankelijk van het aantal inschrijvingen, zijn er ook vaasjes in de vrije verkoop beschikbaar.

Bestel jouw Oranjevaasje Willem-Alexander 50!
Royal Leerdam Crystal brengt het Oranjevaasje Willem-Alexander 50 uit in een oplage van slechts 1000 exemplaren. Het vaasje is 12 cm hoog en 9 cm breed en kost €199,00. De vaasjes zijn stuk voor stuk mondgeblazen van Cristal Supérieur en worden in volgorde van voorinschrijving uitgereikt. Wil je geen risico nemen en nu alvast je Oranjevaasje bestellen? Dit kan op 2 manieren:

  1. Ga langs in De Kristalwinkel, Lingedijk 8 te Leerdam waar je een aanbetaling doet van €100,00.
  2. Bel 0345 – 636 554 of stuur een e-mail naar info@royalleerdamcrystal.nl. Je ontvangt dan een machtigingsformulier en bestelinstructies.
  • print

VVV Idee

Langs grote rivieren

Volg het spoor van Jac.P.Thijsse en wandel langs grote rivieren als Maas, Lek, Waal en Linge met de Lange Afstand Wandelroute ‘Grote Rivierenpad’, ook met dagetappes.

Lees meer

Zeepaardjes en gifkikkers

Zeepaardjes, kleurrijke tropische vissen, jonge haaien, gifkikkers en zee-anemonen leven in de unieke onderwaterdierentuin Aqua Zoo in Leerdam.

Lees meer

Content VVV Idee