Meimaand fietsmaand

maandag 1 mei 2017

Fiets mee tijdens de Meimaand Fietsmaand, een groots fietsevenement met speciaal uitgezette fietsroutes.

Op de fiets beleef je het voorjaar op z’n best. Heerlijk om er tijdens de Meimaand Fietsmaand samen op uit te trekken! Dit grootste recreatieve fietsevenement biedt een enorm aantal prachtige routes, speciale fietsevenementen en fijne arrangementen in het hele land. Op naar buiten dus, gezond genieten!

Een maand vol routetips waarmee je pas echt ontdekt hoeveel verrassingen ons mooie land in petto heeft. Kijk op www.meimaandfietsmaand.nl voor alle informatie en routes.

Op stap met de Smart e-bike!
Deze elektrische fiets heeft niet alleen een riem aandrijving en een grote actieradius (100 km) maar heeft ook de mogelijkheid om je eigen smartphone op de fiets te plaatsen waarop bijvoorbeeld een fietsroute kan worden getoond. Deze smartphone kan aan de accu van de fiets worden gekoppeld, waardoor er ook daadwerkelijk de hele route beeld is op het schermpje van de smartphone. Wel zelf de telefoonoplader meenemen!

De Smart e-bike is te huur voor € 28,- per dag (van te voren reserveren) bij:

App Route.nl
De route.nl app is geheel gratis beschikbaar voor je iPhone en Android telefoon of tablet en er zijn meer dan 5.000 gratis wandel- en fietsroutes voor je. Op de kaart word je eigen positie ten opzichte van de route steeds weergegeven. Ook volgt de app de afgelegde knooppunten. Je weet altijd waar je bent en waar je naar toe gaat. Verder vind je een wervende routebeschrijving met knooppunten en bijbehorende sfeerfoto’s zodat je een goede beleving van de route krijgt. Zelfs de dichtstbijzijnde VVV, groene parkeerplaats of treinstation wordt aangegeven.

Dowload hier de gratis Route.nl app

applestore // app_store-b34fe3edd10446d2846a6aae825081f5.png (26 K) googleplaystore // google_play-9444383768893dbbd1de0c22fbdd1bc9.png (57 K)

Fietsen in de regio // fietsen-in-de-regio-alblasserwaard.jpg (59 K)Fietskaart
Ga je liever op pad met een handige fietskaart? Neem dan een fietskaart uit de serie Fietsen in de Regio. Citoplan fietskaarten en met alle fietsknooppunten, LF-fietsroutes op een handzaam formaat kaart, schaal 1:50.000. VVV Zuid-Holland verkoopt de hele serie, o.a. Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en Drechtsteden of Hoeksche Waard, Voorne-Putten en Rozenburg. Verkrijgbaar bij de kantoren van VVV Zuid-Holland Zuid of in de VVV-webshop.

Fietsarrangement Hollands Glorie
Super voordelig dagje uit vanwege de hoge korting op het waterbustarief. 
VVV dagarrangement voor individuelen met dag lang vrij vervoer op de waterbus voor twee personen op het traject Dordrecht-Rotterdam en Drechtsteden. Verder ontvang je de Fietskaart Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en Drechtsteden met fietsknooppunten en LF Fietsroutes, informatiepakket over bezienswaardigheden en horeca in de regio en dienstregeling waterbus. Gehele jaar geldig voor twee personen op dag naar keuze. Dit arrangement kost € 16,95 voor 2 personen is verkrijgbaar bij VVV Zuid-Holland Zuid in Dordrecht of in de VVV-webshop.

Waterbus met fietsers // familie-waterbus-klein.jpg (182 K)

  • print

VVV Idee

Langs grote rivieren

Volg het spoor van Jac.P.Thijsse en wandel langs grote rivieren als Maas, Lek, Waal en Linge met de Lange Afstand Wandelroute ‘Grote Rivierenpad’, ook met dagetappes.

Lees meer

Puur glas genieten

Leuk VVV dagarrangement voor een dagje Leerdam met koffie, lunch en bezoek aan de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum.

Lees meer

Content VVV Idee